För att stärka konkurrenskraften och lönsamheten i värdekedjan för svensk gris-, nöt-, och lammköttproduktion avsätter Sveriges köttbönder varje år tre miljoner kronor till Branschutvecklingspengen. Årets kriterier är satta för att möta aktuella behov och utmaningar inom respektive djurslag. Rådgivare, veterinärer, köttproducenter, forskare, entreprenörer: Var med och sök projektmedel som bidrar till framtidens hållbara köttproduktion!
Årets utlysning öppnades 1 mars och sista dag för ansökan om projektmedel är 30 april. Fördelningen mellan djurslagen är densamma som tidigare år. Projekt till grisproduktion har 65% andel, nötköttsproduktion 30% och lammköttsproduktion 5% av totalsumman på cirka tre miljoner kronor.
Detta är den nionde utlysning och vi har genom åren kunnat publicera flertalet slutrapporter som stärker och utvecklar kunskap inom svensk gris-, nöt-, och lammköttsproduktion.
Här är några av de nyheter som publicerats baserade på inlämnade slutrapporter:
Läs mer om hur du söker medel från Branschutvecklingspengen 2024 och välkommen med din ansökan!