Klimat och kretslopp
Svensk köttproduktion är en del av omställningen för mer hållbar livsmedelsproduktion i enlighet med Agenda 2030. För Svenska Köttföretagen är alla tre hållbarhetsperspektiven i fokus när vi driver frågor inom klimat och kretslopp.

Med rätt åtgärder klarar vi av att både bibehålla konkurrenskraft och steg för steg ta oss mot de nationella klimatmålen. Kött från Sverige har hög trovärdighet både vad gäller hållbarhet och djuromsorg, ett förtroende att värna och utveckla.
Klimatåtgärder på slakteri
På slakterierna förfinas hela tiden arbetet kring hållbarhet. Ekonomisk- och miljömässig hållbarhet går många gånger hand i hand där samma åtgärder bidrar till såväl minskad klimatpåverkan som förbättrad lönsamhet.

Klimatåtgärder på gård
På gården finns mycket som påverkar miljö och klimat, både negativt genom ökat klimatavtryck och positivt genom bidraget till viktiga ekosystemtjänster i samhället. Kretsloppstanken är en naturlig utgångspunkt i köttföretagares hållbarhetsstrategi.

Vill du veta mer?
Theres Strand
Vice VD