Hem / Bransch / Marknadsanalys och statistik

Bransch

Marknadsanalys och statistik

Här har vi samlat vår försäljningsstatistik för gris – livdjur och semin. Här finns även en sammanställning av utvecklingen av slakten i Sverige för de djurslag vi representerar – gris, nöt och lamm.

Läs mer

Försäljningsstatistik för gris

Vår försäljningsstatistiken för gris uppdateras varje månad. Slaktstatistiken uppdateras en gång om året. Allt hittar du i menyn till höger.

Statistikplattform för svenskt kött

Hos LRF Kött samlas all statistik för gris-, -nöt- och lammproduktion i Sverige. Statistikinsamlingen för gris, nöt och lamm ger en ökad kunskap om hur marknaden fungerar och bättre grund för åtgärder hos såväl kommersiella som offentliga aktörer.

Databasen uppdateras varje vecka och innehåller en stor mängd aktuell data om gris, nöt och lammproduktion presenterat i ett användarvänligt power point-format med över 70 bilder. Det finns siffror för import, export, avräkningspriser, kvalitetsutfall, hur mycket som konsumeras och allt annat man som lantbrukare, konsument eller rådgivare behöver veta om köttproduktionen i Sverige.

Databasen är framtagen av en grupp bestående av Svenska Köttföretagen, LRF Kött och Jordbruksverket. Statistiken är fri att användas av alla.

Alla som vill är fria att använda statistiken och bilderna men uppmanas att källhänvisa. Du hittar Statistikplattform kött här!

Avräkningspriser

Avräkningspriser finns på Jordbruksverkets hemsida.

Antal slaktade djur

Antal slaktade djur finns på Jordbruksverkets hemsida.

Marknadsbalanser per kvartal

Marknadsbalanser per kvartal finns på Jordbruksverkets hemsida.

Läs mer

Relaterat

Vill du veta mer?

Theres Strand

Vice VD

Telefon : 010–130 89 05

Åsa Bönnestig

Avelschef Gris

Telefon : 010–130 89 03