Hem / Aktuellt / Hur kan vi minska förluster och svinn i värdekedjan för kött?

2023-03-07

Hur kan vi minska förluster och svinn i värdekedjan för kött?

Jordbruksverket har tagit fram två nya rapporter om livsmedelsförluster inom griskött och nötkött. Forskare har bidragit och startat flera större forskningsprojekt i syfte att minska förlusterna på gård och ta tillvara på mer biprodukter i slakten. Många företag arbetar dagligen med dessa frågor.

Nu samlar Jordbruksverket organisationer, forskare, initiativ, företag och myndigheter för att informera varandra om aktuella arbeten och kommande leveranser. Vi hittar luckor, identifierar ytterligare behov och diskuterar vad vi behöver göra för att mer av produktionen ska bli mat. Målet är att öka takten mot etappmålet Mer ska bli mat 2025 och SDG 12.3 i Agenda 2030. Är du intresserad av att delta så hittar du mer information och anmälan här

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung