Hem / Aktuellt / Svenskt kött är ett hållbart matval

2022-04-27

Svenskt kött är ett hållbart matval

I måndags samlades representanter från branschen genom Nationell handlingsplan gris, nöt och lamm för dialog om hur de svenska miljö- och klimatfördelarna värderas av svenska konsumenter.

Coop lät oss veta att hos konsumenter med fokus på hållbarhet och klimat, är intresset för mat inte så framträdande. Utmärkande drivkrafter är fortsatt och främst tillgänglighet och brett sortiment. Svenskt Kött märker ett ökat intresse för frågor som rör självförsörjning, en bubblare inom hållbarhetsområdet. Gruppdiskussioner fördes om kunskapsglappen gällande svensk djurhållnings klimatpåverkan. Kunskap finns, men hur mycket av svenska mervärden når fram till konsument? Och hur mycket påverkar det faktiska matvalet i butik och restaurang?

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung