Hem / Aktuellt / Restaurangtappet påverkar hela kedjan

2022-05-09

Restaurangtappet påverkar hela kedjan

Nyligen presenterade Jordbruksverket rapporten om hur vi når målen inom livsmedelsstrategin. Utvecklingen mellan 2016-2020 visar tydligt på en pandemieffekt där minskat uteätande har inneburit en minskad lönsamhet i livsmedelsnäringen.

Ännu sämre ställt är det med svenskars folkhälsa och tillgång på kompetent arbetskraft. Tiden vi lever i gör det tydligt att bonden är väldigt liten i det stora matsystemet, kommenterade Peter Borring vid ett lunchwebbinarium 29 april. Kändiskocken Paul Svensson efterlyser mer mod inom myndigheter för att inge hopp till näringsidkare inom livsmedelsproduktion och restaurang att våga investera hållbart.

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung