Hem / Aktuellt / Kött och hälsa intresserar forskare

2022-12-28

Kött och hälsa intresserar forskare

Inom tvärvetenskap söker forskare nya perspektiv på området kött och hälsa. Flera forskningsinitiativ pågår med intressant vetenskapliga publikationer.

Henrik Scander, Örebro universitet, vill undersöka gapet mellan kostråd och verkligt konsumtionsmönster. Det handlar om att utnyttja intresset för god smak, både sensoriskt och sociologiskt, menar han. Det handlar om att erbjuda kombinationer av mat och dryck som tilltalar oss. Anna Strid, forskare inom nutrition vid Göteborgs universitet, söker samband mellan god kosthållning, mortalitet och växthusgasutsläpp. Alltså hur styr vi kostråd att främja både hälsa för människan och naturen. Hon ställer sig frågan om vilka synergier och målkonflikter som finns mellan näringstäthet, klimatpåverkan från kosten och hälsoutfall i en svensk befolkning

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung