Hem / Aktuellt / EU kräver minskat matsvinn

2022-10-10

EU kräver minskat matsvinn

Samtidigt som det råder krig i Europa hotar svält och hungerkris på Afrikas horn. EU driver på för införande av den första lagstiftningen kring fastställda, bindande mål för att minska livsmedelsförluster. Målet är halverat matsvinn 2030.

McKinsey visar i ny rapport att mer än två miljarder ton livsmedel går förlorade eller slängs varje år. Här visas också på miljöaspekter. Gällande livsmedelsförluster står frukt och grönsaker, sädesslag, rotfrukter och knölgrödor för störst miljöpåverkan. Dessa livsmedel står för 58 procent av koldioxidutsläppen. I jämförelse står kött för endast sex procent av utsläppen. Läs mer här.

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung