För att uppmärksamma utvecklings- och affärsmöjligheterna i nötköttsproduktionen utser LRF och Sveriges Nötköttsproducenter ”Årets Nötköttsföretagare”. En vinnare koras i varje region tillsammans med den lokala Köttklubben.
Många nötköttsuppfödare i Sverige jobbar intensivt med att förbättra och optimera sin produktion med till exempel ökad daglig tillväxt, resursoptimering och minskade förluster i form av exempelvis foderförluster, vilket resulterar i förbättrad lönsamhet som leder till utveckling. Samtidigt efterfrågar flera av de största svenska aktörerna inom dagligvaruhandeln större tillgång till svenskt nötkött året runt. Med detta som bakgrund kommer kriterier för att välja ut Årets nötköttsproducent i Sverige 2023 att fokusera på förbättringsarbetet som pågår för att ta till vara djurens potential i den svenska nötköttsproduktionen.
Nominera din kandidat senast 16 juni. Det finns inget krav från juryn att de nominerade ska vara medlemmar i LRF eller Sveriges Nötköttsproducenter. Kriterier för nomineringen och hur du går tillväga hittar du på LRF:s hemsida.