Hem / Aktuellt / Är smak en nyckel till hållbar skolmat?

2022-02-23

Är smak en nyckel till hållbar skolmat?

En grönare kost är bra för hälsa, miljö och klimat, men långsiktigt så är det av avgörande betydelse att maten smakar gott.

Gastrofysikerna professor Ole G. Mouritsen och Charlotte Vinther Schmidt menar i den danska facktidningen fødevarefokus att smak har betydelse för hållbar skolmat. Detta står att läsa om i nyhetsnotis från 17 februari . Liknande argument har även lyfts i Sverige genom Svenskt Kött. I en film visar man att det mest resurssmarta är att maten hamnar i barnens magar. När Svenskt Kött frågar skolbarn hur skolköken kan bli bättre blir svaret:

– Ibland kan man ju må bra av mat som man gillar.

Läs mer aktuellt

Visar alla

  • Alla
  • Djuromsorg
  • Grisgenetik
  • Klimat
  • Köttbranschen
  • Kretslopp
  • Kvalitet
  • Livdjur
  • Semin
  • Slakt
  • Ursprung